ΕΣΤΙΑΣΗ

Απολαύστε τις διακοπές σας στους πλήρως εξοπλισμένους χώρους μας

Μέσα στο κτήμα υπάρχει επίσης και ένα μεγάλο παλιό πέτρινο σπίτι. Το ίδιο το κτίσμα, η επίπλωσή του και τα λαογραφικά αντικείμενα που έχει, το καθιστούν ως ένα μνημείο αρχιτεκτονικής και κρητικής παράδοσης. Το σπίτι διατίθεται σαν χώρος πολλαπλών χρήσεων (παραδοσιακό καφενείο, ταβέρνα, χώρος αναψυχής κ.ά.)

ΧΩΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Στον χώρο της υποδοχής, οι επισκέπτες συναντούν μια ποικιλία παραδοσιακών αντικειμένων και διακοσμητικών στοιχείων από διάφορες περιόδους, που ως σκοπό εχουν την δημιουργία μιας φιλόξενης και ζεστής ατμόσφαιρας, εφάμηλης της κρητικής παράδοσης και φιλοξενίας.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Στο παραδοσιακό καφενείο του Βιγλάτορα, μπορείτε να απολαύσετε το καφεδάκι σας ψημένο στη χόβολη, αρωματικά ροφήματα από βότανα του νησιού, σπιτικά γλυκά του κουταλιού κ.ά. Για τους μερακλήδες διατίθεται και αργιλές.

ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Στον πάνω όροφο βρίσκεται μια μεγάλη σάλα που μπορείτε επίσης να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας, δίπλα στο τζάκι ή στην τραπεζαρία ακούγοντας μουσική ή παίζοντας πιάνο. Στοιχεία κρητικής ομορφίας, ιστορίας και αρχοντιάς πλαισιώνουν τον χώρο αυτό και προδιαθέτουν τους επισκέπτες να περάσουν όμορφες στιγμές και να κρατήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Βιγλάτορα και την κρητική φιλοξενία.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Οι εξωτερικοί χώροι του Βιγλάτορα είναι άπλετοι με μεγάλες αυλές και βεράντες. Πέτρινα καλντερίμια οδηγούν τον επισκέπτη μέσα στο κτήμα που είναι ένας απέραντος ελαιώνας πλεσιομένος και με κάθε είδους δέντρα, λουλούδια και εποχιακούς λαχανόκηπους. Εδώ υπάρχει επίσης χώρος που μπορείτε να προμηθευτείτε τα ξύλα για το τζάκι σας. Αν ο καιρός είναι καλός μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας μέσα στον καταπράσινο φυσικό χώρο που είναι άψογα διαμορφωμένος και περιποιημένος. Στον χώρο αυτό υπάρχει επίσης ένας μικρός χώρος στάθμευσης για το αυτοκίνητο σας.